tiistai 25. lokakuuta 2011

Paljastuksien aika

Tarvikepaketit lähtivät ympäri Suomea muutama viikko sitten ja tässä nyt otoksia meille tähän mennessä saapuneista kuvista.
Kiitos vielä kaikille osallistuneille, miten upeita luomuksia olettekaan tarvikkeista loihtineet ja mitä vaivaa nähneet!! Osa oli ehtinyt tehdä jopa muutaman tuotteen, mikä oli hienoa! Yllätyimme Kaisan kanssa kyllä ihan totaalisesti ja miten ihanaa oli odotella teidän kuvia ja ihastella niitä. Ihan kuin jouluna...

Kaikille siis annettiin tarvikepaketti, joka koostui samoista materiaaleista: 6 erilaista kangasta, 4 eri väristä satiininauhaa, 3 erilaista pallonauhaa, pussillinen joko sydän- tai kukkanappeja, isot puunapit ja vetoketju. Pyysimme lähettämään tarvikepaketeista tehdyistä tuotteista 2-3 valokuvaa ja lisäksi sai käyttää myös omia materiaaleja mikäli tarve vaati.
Teimme 2 erilaista versiota paketeista ja nyt jälkikäteen viisastellen olisi ollut kivempaa, jos paketit olisivat olleet tismalleen samanlaiset niin olisi ollut jännempää nähdä miten erilaista jälkeä niistä syntyy...
Seuraavalla kerralla käyttäisin myös enemmän aikaa paketin kokoamiseen, nyt tällä kertaa messukiireet painoivat päälle ja paketit tuli koottua aika supervauhdilla....
 En muistanut siinä hötäkässä edes ottaa kuvaa lähtötilanteesta, joten kiitos näistä kuvista Tanjalle ja Ti:lle!!
Ensimmäiset kuvat saapuivat Tanjalta, käykääpäs myös kurkistamassa hänen blogiaan. Tanja oli tehnyt hienoja Kokeshi-heijastimia, joita näin syksyllä kyllä tarvitaankin. Kelpaisi varmaan monelle lahjaksikin! Tyttöset on kiinnitetty huopaan ja koristeena niissä on heijastinkangasta, nappeja ja nauhaa.
Näitä söpöjä rusetteja voi käyttää koristeena korteissa, laukuissa ja miksei myös vaatteissakin. Voisin kuvitella nämä johonkin hiuskoristeeseenkin...
Kiitos Tanja!

Pitsimiinin Laura oli värkkäillyt erilaisia pussukoita kankaasta, tärkkäämällä niitä liima-vesi-seoksella ja taittelemalla biojätepussin ohjeella. Sangen mielenkiintoista ja uutta ainakin meille! 


Näissä voikin säilyttää vaikka mitä, varsinkin jouluna näihin pussukoihin voisi sujautella yhtä sun toista koristeeksi ja miksei vaikka viedä tuliaisiksi naapureille omia leipomuksia tai jotain muuta. Ja Laura vinkkaa, että tällä samalla menetelmällä voi tehdä vaikkapa pitsistä tai silkkipaperista myös pussukoita. Kangas kastellaan seokseen, taitellaan ja jätetään kuivumaan. Pitääpä kokeilla itsekin tätä joskus, vanhoista pitsiliinoista voisi tulla myös aika tyylikkäitä pussukoita.
Laura oli ehtinyt tehdä vielä Lumihiutale-rintakorun, kiitos Laura!

Pilvitehtaamon Ti oli ehtinyt tehdä materiaaleista vaikka mitä, ensimmäisenä esittelen teille  1-vuotiaalle tehdyn ensimmäisen reissupussin. Kertakaikkisen söpö pussukka ja miten erilaisia pussukoita te olittekin näistä materiaaleista taikoneet, ei voi kuin ihmetellä! Taas huomaa kuinka kangistunut mielikuvitus itsellä alkaa olla, kun vuodesta toiseen ei ehdi tehdä kuin niitä yksiä ja samoja tuotteita, kaikki kokeilut ja omat viritelmät voi unohtaa....
Lisäksi Ti oli tehnyt mansikkaisen kerhokassin, mitäs tästä sanotte?? Aika herkku!
Kyllä tällä kassilla kehtaa kerhoon mennäkin!=)
Tässä vielä viimeinen taidonnäytös Ti:ltä, tämä pipo on pienelle tytölle ja siinä on irrotettava kukkakoriste.
 Kiitos myös sinulle Ti näistä kuvista!

Seuraavassa pussukassa seikkailevat applikoidut maatuskat, kiitokset PHS:lle kuvasta!! Näitä maatuskoja on vaikea vastustaa, hieno idea myös piristää vaikkapa vanhaa pussukkaa tai tylsää t-paitaa.
Toivottavasti lähetät meille vielä tyynystä kuvan!=)
Seuraavana Hannaraisen tekemä pussukka, asuntovaunu-teemalla mennään. Taas voi vaan ihmetellä teidän mielikuvitusta!! Kukat kukkii ikkunalaudalla, pyörät on paikoillaan ja vielä vetokoukkukin!=)
Todella hauska pussukka ja hienosti tehty!
Enkä yhtään ihmettele, että lapset himoitsevat tätä leikkeihinsä.
Hannarainen oli tehnyt myös kalenterille kannet, siinä on kynälle kotelo ja vielä kirjanmerkki. Kannen ympärillä on renksu joka pitää tärkeät lappusetkin kyydissä mukana. Eipä tarvi tuijotella tylsää kantta kun somistaa sen suosikkikankaallaan ja kestää myös laukussa paremmin kaikkia kolhuja. Persoonallinen idea vaikkapa joululahjaksi, valitsee kankaan vain saajan mieltymyksien mukaan. 
Ja viimeisessä tuotteessa on ajateltu myös syksyn pimeitä iltoja kun liikkuu tuolla ulkona eli tässä virkattu heijastin. Näitä voisi kuulemma sujauttaa vaikka joululahjojen mukaan, pientä kivaa ekstraa ja koristetta paketin kylkeen.
Koristeellista, kätevää ja käytännöllistä.
Kiitos vielä sinullekin Hannarainen!

Meidän puolesta tätä voitaisiin jatkaa jatkossakin mikäli teistä löytyy vielä kiinnostuneita, teemoja vaihtelemalla?? Miltä tämä teistä tekijöistä tuntui, oliko kiva osallistua vai tuliko haasteesta jo taakka kun deadline lähestyi ja jotain olisi pitänyt ehtiä tekemään???Haluaisitteko osallistua uudemman kerran?

5 kommenttia:

 1. Halutaan osallistua uudemman kerran! :) Ihania juttuja olitte kaikki tehneet - pitäisikö ensi kerralla koittaa ompelun sijalla jotain toista lajia - huovutusta tai koruja?

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti osallistun, jos uudemman kerran järjestätte vastaavaa. Tähän voisi vaikka koukuttua. ;) Laji voisi olla yllärikin. :)

  Mielenkiintoinen haaste. Monenlaisia juttuja oli saatu aikaan samoista tarvikkeista.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että te Tankku ja Ti haluaisitte osallistua uudestaan!!=)
  Ajattelin, että seuraava voisi olla jotain muuta kuin ompeluaiheista, mutta jos aiheen jättää ylläriksi niin karsiiko se sitten halukkaita osallistujia? Jos haasteen aihe onkin jotain sellaista mitä ei ole aikaisemmin kokeillut....
  Minusta tämä haaste on nimenomaan sellainen, että kaikki voivat vapaasti kokeilla tehdä mitä vain, ei tarvitse olla metsuri joka asiassa eikä tuotteiden tarvitse olla mitään monimutkaisia viritelmiä. Rohkeasti vaan osallistuu...=)
  Toivottavasti saadaan uusiakin osallistujia mukaan mikäli tällainen vielä saadaan aikaiseksi ja eiköhän sellainen saada!!

  VastaaPoista
 4. En usko, että karsii väkeä vaikkei "aihetta" tiedettäiskään - itse ainakin haluan testata vaikka jotain ihan uuttakin systeemiä :)

  VastaaPoista
 5. Ihania tuotoksia on haasteeseen osallistuneet tehneet! Tuo mansikkainen kerhokassi on mun suosikki. Itsekin olisin kiinnostunut tällaisesta haasteesta!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...