lauantai 31. joulukuuta 2011

Happy new year!

Mennyt vuosi on pitänyt sisällään paljon muutoksia, niin hyviä kuin huonojakin. Haluaisin kuitenkin ajatella, että enemmän niitä hyviä kuitenkin...=)
 Kuluneena vuotena on pakattu paljon ja muutettu usein. Tästäkin haluaisin ajatella että muutot on nyt muutettu mutta pahasti näyttää siltä, että niitä on edessä vielä monta...Ainakin ollaan hyviä pakkausmestareita  Kaisan kanssa, sen verran kokemusta takana niin muuttotavaroiden pakkaamisessa kuin messuromppeittenkin!
 Alkuvuosi meni lomaillessa kuten aina ennenkin, minä Portugalissa ja Kaisa Marokossa, kunnolla töihin käytiin vasta lomailujen loppuessa maaliskuussa. Tuleva vuosi tulee poikkeamaan tästä sillä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen olemme mukana kaikilla kevään messuilla eli kevät tulee seilattua ahkerasti ympäri Suomea Helsingistä-Rovaniemelle, mutta siitähän me molemmat tykkäämme. Vaihtelu on meitä varten.
 Viimeisen vuoden aikana meidän tuotevalikoima on mennyt totaalisen uusiksi, sillä keväällä tapahtui tympääntyminen ompeluun, tekemiseen ja työhuoneella pyörimiseen 24/7. Ilmiö on tuttu aikaisemmilta vuosilta sillä joka joulun jälkeen tuntui samalta, mutta nyt tuli ns. paskaämpäri täyteen. Tarpeeksi monta vuotta kun hurauttelee samaa saumaa/tuotetta satoja ellei tuhansia kertoja, niin jossain vaiheessa se mitta tulee täyteen. Keväällä tuli. Lopetimme samalla kaikki myyntitilit ja päätimme vain myydä tuotteita jälleenmyyjille tästä eteenpäin. Samoihin aikoihin nettikaupan pohja meni uusiksi ja otimme käyttöön verkkomaksut laskun tilalle, se päätös oli hyvä.
Alkuvuodesta Kaisa muutti eläimineen maalta takaisin kaupunkiin. Toukokuussa taas pakkailtiin Kaisan, Tarmon, kissojen ja kesäkaupan tavaroita ja edessä oli kokonainen kesä Kuopiossa. Miljöö oli ihana ja kauppa kannatti, tosin toista kesää Kaisa ei suostu viettämään enää Kuopiossa....=) Kesä meni myös tavaroita etsiessä sillä osa oli Kuopiossa ja osa Helsingissä ja juuri sitä mitä olisit tarvinnut ei tietenkään löytynyt. Tilauksien lähettäminenkin oli haastavaa kun osa muuttokuormasta oli kaikessa kiireessä unohtunut työhuoneelle. Samoihin aikoihin pakkailtiin minun tavaroita ja muutin Kalliosta pois tänne "maalle", elämä muuttui kertalaakista erilaiseksi.
Minä vietin kokonaisen kesän syljeskelemällä kattoon pitkälle syksyyn asti, yhtään tuotetta ei valmistunut tänä aikana ja työhuoneella tuli käytyä pikaisesti muutaman kerran. Oli aika opetella olemaan tekemättä mitään ja sitä jatketaan edelleen, tarpeeksi monta vuotta kun värkkäilee aamusta iltaan niin lorvailu tuntui suorastaan sietämättömältä ja masentavalta. Sinä kesänä mietittiin kovasti tulevaa ja uusia suuntauksia, mitä kohti lähtisimme menemään. Oli aika hankkia elämää työhuoneen ulkopuolelta. Kävin myös ensimmäistä kertaa moneen vuoteen marjassa, saldo yksi rasiallinen ja eksyminen.
 Syksy oli kiireinen ja kiersimme messuilla, tällä kertaa omat tuotteet jäivät kotiin ja myynnissä oli lähinnä materiaaleja. Messut sujuivat eri tavalla kuin ennen ja pitkästä aikaa messuilu tuntui mukavalta. Päivät eivät olleet kyllä yhtään helpompia kuin aikaisemmin, töitä riitti aamusta iltaan ja vielä hotellissakin puuhasteltiin yötä myöten. Messutavaroiden pakkaamiseenkin meni enemmän aikaa kuin ennen, ensimmäistä kertaa olimme viimeisien joukossa jotka lähtivät messuhallista kohti kotia. Omasta kannettavastani meni näyttö hajalle ja samalla hävisi osa kuvista, tiedostoista ja piirroksistani mikä ottaa päähän edelleen....saisinpa pelastettua edes osan!
Kaisan Pekka-kissa muutti Amerikkaan ja Pörinä aloitti huutokonserton jota on jatkunut tähän päivään asti...Tarmolle alkoi ilmaantua vanhan miehen vaivoja ja Sulo vietti toisen terveen vuoden.
 Joulun alla myynti maistui puulta ja suorastaan tympäisi, tulevaa lomaa odoteltiin entistä enemmän tulevaksi. Samalla pohdiskeltiin kuumeisesti yrityksen tulevaisuutta ja kehiteltiin muutoksia. Päätimme poistaa suurimman osan tuotevalikoimasta ja keskittyä vain harvoihin ja valittuihin. Mitä se tulee olemaan, se selvinnee lähitulevaisuudessa. Ainakin otustuoteperhe tulee poistumaan, huopatuotteet, suurin osa ommeltavista tuotteista jne. Rönsyilyt on toivon mukaan meidän osalta ohi...=)
Tekemistä emme halua kuitenkaan kokonaan unohtaa, tuotteita myydään edelleen mutta valikoiden eikä niitä tehdä enää tsiljoonia kappaleita kuten ennen. Toivon mukaan tuleva vuosi on stressitömämpää kuin tähän asti kun tuotevalikoima supistuu ja meininki muuttuu. Päätimme myös ottaa käyttöön "työajat" eli ensi vuoden alusta lähtien emme ole enää tavoitettavissa vuorokauden ympäri ja 7 päivää viikossa, vaan puheluihin ja viesteihin vastaillaan vain arkisin "toimistoaikoihin". 
Tästä eteenpäin haluaisin myös keskittyä enemmän suunnitteluun ja ulkoistaa tekemisen, toiveissa olisi myös viettää talvinen harmaus ulkomailla.  Suomen synkkyys ja sateinen sää ei ole meitä varten...valoa kiitos!
Vuosi piti sisällään kaikkea muutakin, mutta osa on jo unohdettu. Toivottavasti vuosi 2012 pitää sisällään paljon uusia ihania juttuja ja muutoksia!
Onnellista uutta vuotta kaikille! 
Happy new year! 
Feliz Ano Novo! 
Gott nytt år! 
Feliz año nuevo! 
Felice anno nuevo! 
Bonne annee! 
Glückliches neues Jahr!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...