lauantai 23. kesäkuuta 2012

Istanbul, Turkey

The Grand Bazaar in Istanbul.

Full of small shops, i read somewhere that 60 streets with 5000 shops. Very easy to get lost in there :) Everybody is trying to sell something for you. It can be very annoying sometimes.
I love these colorful lamps. There is many shops where you can find those. Not very expensive. I wanted to buy very big one but my bag was so full already so i had to buy little smaller one.


Colorful ceramic platesBehind The Grand Bazaar is a road full of craft supply shops. If you walk there you will find everything what you need and maybe even more. Just keep your eyes open when you walk.


This shop was my heaven. There was many floors full of stuff. Only one floor was open for customers but the owner let me walk everywhere. He showed everything for me and i have to say that i bought a lot :) I wish i would have more money with me when i was there.

Colorful bling bling trims.

Trim heaven.
In Sultanahmet you can find many little shops where they sell souvenirs and crafts.

Istanbul on aivan ihana kaupunki. Tosi värikäs ja täynnä kivoja pieniä putiikkeja. Liikkuminenkin Istanbulissa on paljon helpompaa kuin Ankarassa. Yleensä reissussa tulee oltua aina niin pitkään, että siinä tulee samalla tehtyä myös työjuttujakin. En varmaan edes osaisi matkustaa ilman että näpertelisin reissussa jotain. Se on lomapuuhaa siinä missä joku muukin. Nähtävyyksiä enemmän minua kiinnostavat kaikenlaiset käsityömyymälät ja paikat mistä löytää materiaaleja. Yleensä tulee osteltua matkalaukku ihan tupaten täyteen kaikkia ihania tarvikkeita matkamuistojen sijaan :)
 On mielenkiintoista nähdä mitä käsityöläiset eripuolilla maailmaa tekevät. Kai se on vähän ammattitautikin kierrellä kätsäpaikkoja :) Istanbul on siinä mielessä helppo kaupunki, että siellä molempia löytää ihan vahingossakin. Ei tarvitse etsimällä etsiä vaan putiikkeja tulee vastaan jos pikkaisen viitsii kävellä ympäriinsä. Varsinkin Sultanahmetin alueella pieniä käsityökauppoja on tosi paljon. 
Grand Bazaarissa menee ajan ja paikan taju helposti sekaisin. Kauppoja on tsiljoona ja helposti eksyy jos ei tarkkaile mihin suuntaan on milloinkin tullut käännyttyä. Siellä myyjät osaa olla kyllä aika rasittavia, mutta niin kai se on monessa muussakin turistipaikassa. Itse henk. koht en tykkää jos huudellaan perään ja hulluna tuputetaan sitä sun tätä. Mieluummin vaihdan kauppaa samantien. Jos ei osaa sanoa ei niin hyvin äkkiä sitä huomaa olevansa kaupan sisällä teekuppi kädessä myyjän esitellessä miljoona eri rättiä yrittäen saada sinut ostamaan edes jonkun :)
Vaikkei mausteet kiinnosta niin silti kannattaa käydä myös Spice Bazaarissa. Siellä on myös kaikkea kivaa myynnissä ja jotenkin niin ihana tunnelma. Eikä sielläkään tarvitse yksin kävellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...