keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Maalari maalasi taloa...

Kaupan remonttiurakka alkoi vasta eilen, vaikka vuokrasopimukset allekirjoitettiinkin jo viikko sitten. Lähdimme melkein samantien Seinäjoelle käsityömessuille ja palasimme vasta maanantaina takaisin kotiin, joten siinä ei paljon remontteja ehtinyt ajatella. Maanantai iltana kotiin tullessa heitimme pikaisesti maalipöntöt ja muut tarpeet ovesta sisälle. Nyt on sitten kaksi tehokasta remppapäivää ennen kuin taas lähdemme kohti Oulun käsityömessuja. Rautakaupassa vasta päätimme mitä väriä mihinkin laitetaan, luulen tämän suunnitelman muuttuvan vielä monta kertaa ennen kuin kauppa on paraatikunnossa...
Seinät olivat alunperin turkoosi-valkoiset ja me sudimme ne tänään kahteen kertaan valkoisella maalilla. Voin sanoa, että oikea käsi tuli jo tästä pensselin heiluttelusta aivan turkasen kipeäksi. Sen siitä saa kun ei harrasta kuntosalilla käymistä saati muuta voimailua...Oven pielet eivät tule jäämään turkooseiksi vaan niihin on tarkoitus sutaista hennon pinkkiä maalia.
Koko huone tuli maalauksen jälkeen ihanan raikkaaksi ja valoisaksi, mutta seinien maalaus toi mukanaan uuden ongelman. Nyt katto näyttää suorastaan likaiselta seinien rinnalla. Saas nähdä onko edessä vielä katonkin maalaus, siihen emme kyllä millään haluaisi ryhtyä kun aikaa on muutenkin niin vähän ja maaleihin meni jo tuhottoman paljon rahaa(=liikaa!)...Katossa oleville lampuillekin pitäisi keksiä jotain, ne eivät istu ollenkaan meidän tuleviin visioihin. Ajattelin uhrautua ja raahata kaupalle kotoa ison kattokynttelikön, jonka olen joskus löytänyt kirpparilta. Kotona se on turhan massiivinen ja pää meinaa aina osua siihen kun astelee ympäriinsä, mutta tuolla kattokorkeus olisi siihen oikein passeli. Pitäisi ensin vain käyttää se lampputohtorilla, ettei vanha lamppuparka aiheuta mitään oikosulkua ja koko kauppa pala poroksi. Löysimme aivan ihanaa tapettiakin tänään, mutta emme taida kuitenkaan sortua siihen tällä kertaa. Yksi rulla maksoi jo 70€ ja se ei riittäisi kuitenkaan ihan kokonaan siihen mitä olimme ajatelleet. Ja tuntuu vähän turhalta haaskata noin paljon rahaa tapettiin joka ei kuitenkaan näkyisi hirveästi kaappien ja hyllyjen alta.
Meidän suurin murheenkryyni on kaupan lattia, joka on tehty tuollaisista pienistä laatoista. Saumat suorastaan nielevät kaiken moskan ja lattia näyttää ihan hirveän likaiselta. Ostimme siihen jotakin maalia mitä myyjä suositteli ja nyt tänään pitäisi antaa sille ensimmäinen käsittely. Vähän hermostuttaa miten tuon lattian kanssa käy, kun maalin täydelliseen kovettumiseen menee viikko ja ajattelimme viettää avajaisia jo 19.10! Pitää torstaina ennen Ouluun lähtöä käydä sutimassa vielä viimeinen kerros ja toivoa hartaasti, että maali on kuivunut tarpeeksi, jotta voimme maanantai-iltana heilauttaa kaikki tavarat suoraan autosta sisälle.
Pitäisi vielä keksiä mistä löytäisimme hyvät huonekalut kauppaan, osa on jo omasta takaa mutta lisääkin pitäisi hankkia kiireen vilkkaa. Ja se nimi! Kuinka mahdottoman vaikeaa onkaan keksiä mikä kaupalle nimeksi laitetaan! Minä olen jo varma omasta suosikistani, mutta Kaisa vielä empii ja tuumailee omaa valintaansa....huokaus!
Maksupääte on edelleen tulematta ja koko sen hankinta on ollut täynnä vastoinkäymisiä. Kaisa kävi taas eilen kyselemässä pankissa päätteen sopimuksen tilannetta ja koko virkailija ei edes ymmärtänyt mistä vehkeestä oli kyse! Tässä alkaa jo tosissaan ihmettelmään mitä siellä koulussa opetetaan, jos ei edes henkilökunta tiedä missä heidän omat pankkinsa sijaitsevat, kuka päätteen voin hankkia, saati mikä maksupääte on! Pankin vaihto alkaa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta...

2 kommenttia:

  1. toivottavasti saatte asiat kuntoon ja odotan kyl innolla lopputulosta

    VastaaPoista
  2. Eiköhän tämä tästä suttaannu.=)
    Mekin ollaan ihan into piukeena jännityksestä millainen kaupasta tuleekaan, vielä ei oikein osaa nähdä sielujensa silmillä lopputulosta. Kyllä se siitä, pikkuhiljaa...=)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...