lauantai 12. heinäkuuta 2014

Päiväreissu Rabatiin

Teimme yhden  päivän pikavisiitin Rabatiin junalla, ohjelmassa oli pakollinen asioiden hoito, vierailu Suomen suurlähetystöön ja loppuaika lorvailtiin kaupungilla ilman sen kummempia suunnitelmia.
Matkustaminen Marokossa on ihan hullun halpaa verrattuna Suomeen, käytitpä sitten matkustusvälineenä junaa, bussia, taksia jne. Junalippu Casablancasta Rabattiin maksoi muistaakseni n.3,5€ ja matka kesti tunnin verran. Junakin oli suhteellisen moderni, mitä nyt vähän kulahtanut sisustukseltaan verrattuna Suomi-versioon, mutta eipä tuo menoa haitannut.
Kaupunki oli virkistävä poikkeus Casablancan kaaoksen jälkeen. Kaupungin keskusta vaikutti suhteellisen siistillä, viihtyisältä ja hyvin organisoidulta, poliiseja näkyi siellä täällä ja paikat oli kuin paraatikunnossa. Syynä tähän on kuningaallinen palatsi, mutta tunnelma muuttui perinteisemmäksi Marokkolais-meiningiksi heti mitä kauemmaksi kaupungin keskustasta mentiin.
Kävimme pyörähtämässä Medinassa, mitkä yleensä tuppaavat olemaan melkoisia turistirysiä ja samat tuotteet näkyvät myynnissä olitpa sitten missä kaupungissa hyvänsä. Ei oikein uppoa meikäläiseen niin tavarat kuin markkinahumukaan. Tämä vaikutti paljon leppoisammalta paikalta verrattuina muihin missä olen käynyt. Kävimme ostamassa syötävää ja suuntasimme kohti meren rantaa evästämään. Matkalla piipahdimme Kasbah de Oudaias –linnakealueelle, missä oli ihan mielettömän hyvin hoidettu puutarha kissoineen, joita vilisti siellä täällä. Näitä vapaana käyskenteleviä kissoja on täällä ihan loputtomasti, jos asuisin täällä pysyvästi olisin varmasti se hullu kissaleidi, joka yrittää pelastaa jokaikisen reppanan kadulta hortoilemasta ja kuluttaisin koko maallisen mammonani niiden ruokkimiseen ja hengissä pitämiseen.
 Tykkään ihan älyttömästi näistä koristelluista rakennuksista pienine yksityiskohtineen, mitä enemmän sen paree.
Puutarha suorastaan kukoisti ja oli viimeisen päälle laitettu. Paikalla oli muitakin turisteja ja paikallisia ihastelemassa kukkaloitoa ja rakennuksia, mm. bussilastillinen japanilaisia joita tuntuu aina löytyvän joka kolkasta sama minne eksyy.
Tämä reppana oli sairas, köhisi ja aivasti koko ajan. Tuo takana oleva vempain jäi mysteeriksi, mikä lie.
Näitä koristeellisia kaakeleita näkyy joka puolella erilaisilla kuvioilla ja väreillä höystettynä niin ihmisten kodeissa kuin julkisissa rakennuksissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...